Leren Duiken

Duiken kan een gevaarlijke en minder leuke sport zijn als je niet goed weet hoe te handelen. Jij wilt toch ook veilig en comfortabel kunnen duiken nadat je een duikbrevet behaald hebt.

Als je wilt leren duiken is het allereerst belangrijk goed te beseffen dat je een avontuurlijke sport gaat beoefenen welk niet alleen lichamelijk maar ook geestelijk wat van je vergt. Je moet dus als je gaat leren duiken niet alleen kijken naar de prijs maar ook naar datgene wat jou geboden gaat worden tijdens jouw duikopleiding.

Je wilt gaan duiken waar ook ter wereld en dus heb je een duikbrevet nodig. Als geen ander kunnen wij je helpen met de juiste route om ook jou je duikbrevet te laten behalen.

Aan welke eisen moet je aan voldoen om een duikbrevet te verkrijgen :

 • Je moet beschikken over de kennis van het duiken, dit leer je jezelf thuis aan middels de online studie en de instructeur verfijnt deze reeds opgedane kennis tijdens de lesuren van je duikopleiding. Je kennis wordt getoetst middels een schriftelijk meerkeuze examen waarbij je 80% dient te scoren. jouw lesmaterialen bestaat uit en E-learning pakket, wil je hier vast mee beginnen dan is dat mogelijk. Meld jezelf nu vast aan voor de E-learning van SSI
 • De vaardigheden beheersen welke bij de duikopleiding horen. In het geval van de Open water diver duikopleiding zijn dit o.a. de volgende vaardigheden : het aansluiten van de duikset, het te water gaan, de ademautomaat klaren, de ademautomaat terugvinden, het duikmasker klaren, gecontroleerd afdalen en gecontroleerd opstijgen, het lucht delen, de luchtdelende opstijging, noodopstijgingen en een aantal safetyskills. Dit leren wij je aan in ons eigen inpandige zwembad waarbij wij niet kijken naar het aantal lesuren, maar naar de vorderingen van jou, de cursist. Reken op globaal 5-6 zwembaduren.
 • Het doen van de 4 duiken in zogenaamd open water. Tijdens deze duiken wordt je geëvalueerd door de duikinstructeur op basis van hetgeen je hoort te weten en te kunnen. Deze duiken moeten dieper zijn dan 7.5 meter en langer duren dan 25 minuten per duik. Bij voorkeur gaan wij met onze nieuwe duikers, duiken in de Vinkeveense Plassen, daar heb je vrijwel altijd goed zicht en heb je zeer grote kans op het zien van grote snoeken en baarzen.
 • Medisch gezond moeten zijn om aan een duikopleiding te mogen beginnen, lees daarom dit document goed door.

Je kunt er voor kiezen om alleen de eerste 2 modules hier in Nederland te doen, dit noemen we dan de referral methode. De 3e module, het buitenwater kun je dan op je vakantie locatie doen. Uiteraard kunnen wij dit voor je regelen.

Je kunt dus bij ons op de volgende manieren leren duiken :

 • De referral methode, je bepaalt dan zelf het tempo, de lesdagen en de lesuren.
 • De weekend referral methode je reserveert een compleet weekend om zodoende in die 2 dagen alle kennis en vaardigheden van het duiken onder de knie te krijgen.
 • De complete open water diver methode, waarbij je zelf de zwembad- en theorielessen bepaalt en in de periode mei- oktober met ons mee gaat het buitenwater in.

Wil je jezelf nu inschrijven voor een duikopleiding, klik dan hieronder op online reseveren.

Online reserveren duikopleiding
Online reserveren duikopleiding

Naast een perfecte duikopleiding wil jij waarschijnlijk ook wel zelf bepalen wanneer jij jouw duikcursus gaat starten en wanneer je de duiklessen wilt volgen.

Wij hebben een eigen inpandig zwembad van 130m2 groot, 3 meter diep en verwarmd tot 30 graden, hierdoor hebben wij de mogelijk om dagelijks met iedere duikopleiding van open water diver tot en met instructeur te starten en te plannen.

Weet je niet zeker of je direct een duikcursus wilt gaan volgen of heb je al een duikbrevet van PADI, SSI, NAUI of welke duikorganisatie dan ook, dan bieden wij je onderstaande duikopleidingen ook aan.

 • Een duikintroductie waarbij je eerst gaat ervaren of je duiken echt leuk vindt. >>>>>>>>>>
 • Een scuba Refresh waarbij je alle vaardigheden welke je geleerd hebt in je open water diver >>>>>>>>>> duikopleiding gaat herhalen ( die doe je als je al een tijdje niet gedoken hebt )
 • Wordt advanced diver middels de diverse specialty duikopleidingen. >>>>>>>>>>
 • Je kunt ook Diveprofessional worden bij ons. >>>>>>>>>>

Wil je met ons meeduiken aan de Costa del Sol in Spanje dan is dit ook mogelijk.

Wij hebben ook een vestiging aan de Costa del Sol in Spanje alwaar wij dagelijks met onze boot uitvaren naar de meest mooie duikplaatsen van het natuurpark Cerro Gordo. Wij bieden niet alleen duikopleidingen aan maar ook dagtrips voor duiken en snorkelen. Lees rustig verder >>>>>>>>>>

Duiken costa del sol
Duiken costa del sol

 Onze duikschool is gevestigd in outdoorcentrum the Globe in den Haag

Wij verzorgen duikopleidingen voor cursisten uit onze regio zoals : den haag, zoetermeer, delft, leiden, haarlem, amsterdam, rotterdan, schiedam, het westland, nootdorp,  gouda, waddinxveen, katwijk, noordwijk, valkenburg, nieuw vennep, hoofddorp, alphen, alphen aan den rijn, leidschendam, wassenaar, scheveningen. naaldwijk, hoek van holland, zuid holland, noord holland, utrecht